Golce,
Ciąg dalszy kaszubskich jadeł
Kilo bulew weź na tare,
drugie tylo wraz przegotuj,
i zamieszaj w dużej misie,
byle gęsto, lecz nie gotuj.
Zmieszaj razem zez jajcami,
doładź mąkę, ręką przełóż,
kładź na wrzątek, łyżką przebierz,
takie jest w Kaszebach jadło.
Daj im wyjrzeć na trzech minut,
potem zgarnij z wartkiej wody,
polej przetopionym boczkiem,
wraz z cebulką, dla osłody.
autor
Remi S
Dodano: 2017-10-20 00:12:22
Ten wiersz przeczytano 5041 razy
Oddanych głosów: 14
Aby zagłosować zaloguj się w serwisie
Komentarze (54)
Pod tautogramem dałam odp,
zmokłam, ale Ciebie tam nie było...
Cóż, sądziłam, ze czytasz komentarze, ale fakt, że i
pogoda była do bani, niestety...
Tak poza tym, to najlepsza pora to wiosna, by
spacerować
Miłego wieczoru życzę Remi.
To trzeba w końcu sprawdzić :* kiedy?
Oby..:))
Ja się Ciebie, na pewno nie przestraszę i Ciebie
również nie :)
Remiku, boje się że możesz doznać szoku, ale jak
jesteś odważny, to
odpowiedź moją znajdziesz...
Miłego wieczoru życzę,
no i gdyby co to ostrzegałam
Aniu, to jest pyszne :)
Teresko, możesz spokojnie to sama zrobić, smacznego
:)))
Grażynko, kiedy wpadniesz ze mną w Łazienkach ? :)))
:*
Brzmi pysznie:)
Pozdrawiam serdecznie :)
znowu ciekawy przepis na jadło
Muszę kiedyś spróbować te pyszności przygotować :)
Dzięki za przepis Remiku,
serdeczności przesyłam:)
Małgosiu, jutro ostatni z wierszy kulinarnych, później
będą tylko wiersze odchudzające :))))
Smacznego Amorku :)))
Elu, kartacze bardzo lubię i nie raz je robiłem :)
Smacznie , mniam:)