Szmurkul
Weź kapusty, gdzieś z pół główki
tylko tej o barwie modrej,
i posiekaj w krajalnicy,
lub dokładnie pokrój nożem.
Daj cebulkę, taką w kostkę
podsmaż szybko na oleju,
wrzuć ją w garnek, do kapusty,
niech się razem tam zagrzeją.
Zetrzyj jabłka i cebulkę,
daj do garnka, dodaj cukier,
soli łyżkę i litr wody,
gotuj sporo, nie zaszkodzi.
Z mąki, masła zrób zasmażkę,
odlej wodę, daj pieprz, ocet,
zmieszaj wszystko to dokładnie,
wnet poczujesz smaku bukiet.
Komentarze (24)
Dobranoc Grażynko, ja też zaraz uciekam pod kołderkę
:)))paaa :*
Ech znów jestem głodna,
kolejna pychotka:))
Smacznego życzę,
ale chyba jeszcze wczorajszy boczek dojadasz z
karmuszki Remiku.
Dobranoc, ja już zmykam:)
Masz rację mia Donna :) Miłego wieczoru :*
Witaj Remi, tym razem zostawilam sobie czytanie na
pore obiadowa, bo kapusta na noc za ciezka:) Moc
serdecznosci:)
Też mi się podobasz, moja Weno :*
Kaczorku, jak najbardziej :)
To zapraszam do mnie Fata :)))
podoba mi się Twoje gotowanie na bejowym planie :))+
A czy to aby nadaje się pod (oczywiście małą)
wódeczkę?
Pozdrawiam Remi.
Chętnie bym tego dania spróbowała, ale gotować to mi
się już dziś nie chce :)
Pozdrawiam Remi :)
Jagódko, to jest smakowite, zrób i mnie zaproś :)
Smakowicie, smakowicie.
Pozdrawiam:)
:))dziękuje
Nie ma się co zastanawiać, zrób :))) Ja teraz robię
karmuszkę i zapraszam :)
Haha :))))pomyślę nad tym