co cukier ma ...
Kiedy chcesz poznać
tylko smak potrawy
Do niej nigdy
nie dodawaj drobiny cukru
Jeśli co do
faktu tego masz jakieś obawy
To stale
sprawdzaj a dobędziesz skutku
Do wiadomości;
dietetykom kucharzom
autor
wiedzy brak
Dodano: 2007-08-24 11:22:55
Ten wiersz przeczytano 464 razy
Oddanych głosów: 5
Aby zagłosować zaloguj się w serwisie
Komentarze (4)
Wszystko ma swój własny smak.Jednak my ludkowie próżni
kochamy zmiany na swój własny sposób i stąd te nasze
"przyprawianie" nie tylko potraw ale i słów.Diabetycy
za mało dodają soli więc potrawy są raczej mdląco
słodkie:) za to język nasz bogato przyprawiony bywa
nawet zbyt pikantny :)
.. a ja dodaje cukru do wielu potraw.. zup, bigosu,
kapusty, krokietów.. ( muszę spróbować bez)
we wszystkim musi być umiar bo natura w swojej
mądrości zadbała aby wszystko miało swój smak.Wiersz
dla kucharzy w życiu też dobry
Spotkałem kiedyś człowieka, który na kanapkę ze
smalcem sypał cukier. Dla mnie to było dziwne, ale są
różne ludzkie upodobania smaku.