klucha
kilka zdań wsyp do miksera
każde wybierz z innej książki
dolej wody i spójników
dobrze pomiel nawet podpis
pozbądź się wszelakich rymów
i foremki zardzewiałej
z rymem już się nie upiecze
co najwyżej gniot zakalec
jak ostygnie trzeba metki
by nikt nie pomylił z chałą
dumnej nazwy żeby prozą
zbytnio nie zalatywało
górnej półki na regale
król jest nagi kto chce słuchać
jaka moda taki przepis
wiersza pod tytułem
autor
Alicja
Dodano: 2009-08-01 01:00:21
Ten wiersz przeczytano 2318 razy
Oddanych głosów: 15
Aby zagłosować zaloguj się w serwisie
Komentarze (13)
... niektorzy mysla, ze to co pisza to wiersze .. a
wlasciwie to luzno powiazane ze soba dzikie mysli ..
im dziwniejsze powiazania .. tym bardziej poetycko ..
tak im sie zdaje ... zgroza .... trafiony temat
..pozdrawiam
ciekawe, a zarazem prawdziwe :)
ale klucha...ciekawy przepis
cudowny przepis...prosto z kuchni bejowej...pozdrawiam
Dbajmy wiec o piekne slowa.
czasami trzeba przełknąć kluchę czy też zakalca -no
cóż to jak z tym piwem którego się samamu
nawarzyło-udany z humorkiem pozdrawiam
Moda na poezję obecną,istotnie odbiega od tych wzorców
klasycznych.Nowatorsko temat poruszony.
Zabawny, choć niestety prawdziwy obraz. Czasem są to
wiersze tylko w mniemaniu autora.
Staż dziś też coś na ten temat napisał. Pozdrawiam.
Przepisom chwała, byle po ich zastosowaniu nie wyszła
chała.
Wiesz, że ja tam nie kucharka, a przepisy swoje znam,o
czym piszesz istny chłam.
Nie jest ze mnie zwykły kiep,wolę dobry,swojski
chleb.A czasami i ciasteczka lukrowane,lecz z
umiarem,inne chrupię, to za karę:)
Kluchy też czasami trzeba przełknąć zwłaszcza gdy
samemu podobne się warzy.
ciekawe -pozdrawiam